Az Assassin's Creed 2 és a DRM története

írta: AssassinHun ; 2010.04.02. 18:38

Sokaknál "kicsapta a biztosítékot" az, hogy a Ubisoft új DRM*-jéhez folyamatos internetkapcsolatra van szükség. Ezzel a lépéssel a Ubisoft kizárta a játékaiból azokat, akik nem rendelkeznek internettel, de az tény, hogy eddig nem sikerült (rendesen) feltörni az új DRM-el érkező játékokat. Ma az Assassin's Creed 2 esetéről írok nektek.

Az Assassin's Creed 2 orosz verziója már jóval a játék hivatalos megjelenése előtt felkerült a fájlmegosztókra. Nemsokára meg is érkezett az első működőnek ígérkező crack, ám később kiderült, hogy a játék 5 perc után     - mikor Desmond befekszik az Animus-ba - lefagy. Később sikerült megoldani, hogy Ezio-val céltalanul járkáljunk a városokban, de a küldetések nem működtek.

Ezután az oroszok úgy próbálták a Ubisoftot eltántorítani az új DRM-jüktől, hogy megtámadták szervereiket és a kiadó weboldalát.

A Ubisoft oldala tényleg nem volt elérhető egy ideig.

Ez a kép is kiszivárgott az internetre, de valószínüleg csak egy Photoshop-os manipuláció.

Természetesen időközben a fájlmegosztókat ellepték a hamis crackek, amik általában Razor1911 vagy SKIDROW nevével voltak fémjelezve.

Március közepén az "IPAKI Group" nevű csoport azt írta magáról, hogy sikeresen feltörte az AC2-t és Március 28-án közzé teszi a crack-et. Eljött 28-a, de a crack sehol, néhány órával később bejelentették, hogy még kell dolgozniuk a crack-en, ezért Április 1-jén lesz közzé téve (itt már kezdett nagyon gyanús lenni a dolog). Bolondok napján pedig kiderült, hogy az IPAKI Group nem más mint a CS196 Anti-Privacy csoport és hülyét csináltak mindenkiből (innét üzenem nekik: ANYÁTOKAT!).

Most ott tartunk, hogy a cs.rin.ru oldal fórumozói találtak valami megoldást, hogy tovább jussunk az Animus-on, de miután Ezio megszületik, a játék újra lefagy...

Én azért, hiszek abban, hogy ha nem is ma, vagy holnap, de nemsokára lesz egy 100%-osan működő crack és  a Ubisoft nem erőlteti tovább ezt a "nagyszerű" DRM-et.

A végére pedig egy kis felvidító videó xD:

*DRM: Digital Rights Management - egy fajta másolásvédelmi rendszer, általában internetes hitelesítéssel működik.

1 hozzászólás :

A bejegyzés trackback címe:

https://gamezone.blog.hu/api/trackback/id/tr751890266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.04.04. 09:51:25

türelmetlen oroszok...előbb akartak Assasin-t és ezt kapták... :D

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása