Írásos bemutató: Star Wars: The Force Unleashed

írta: AssassinHun ; 2010.02.28. 10:01

Második írásos bemutatómban a TFU-t fogom egy kicsit szemügyre venni.

Egyenlőre képek nélkül, ha lesz időm bevágok még néhány játékképet.

Történet
A történet a játék egyik legnagyobb pozitívuma, miszerint a birodalom hírt szerez egy Kashyyyk-i Jediről, aki túlélte a 66-os parancsot. Az uralkodó magát Darth Vader-t, a sötét nagyurat küldi, hogy kutassa fel a és ölje meg a Jedit, ám mikor küldetését beteljesítené rátalál egy gyermekre akit tanítványává fogad, hogy elvégeztesse vele titkos tervét, hogy megöli Palpatine-t.
Az első pályán tehát Darth Vader-t irányítjuk, és a Kashyyyk bolygón kell magunkat átküzdeni tucatnyi wookie-n keresztül, hogy aztán végezhessünk a Jedivel, majd egy nagyszerű videó formájában megtaláljuk a titkos tanítványt. Miután átvettük a szerepet a tanítvány felett, elkezd kibontakozni a történet, mely szerelmi száltól és fordulatoktól sem mentes. Az egyetlen probléma, hogy a játék rövid, és ezt a The Ultimate Sith Edition-ben található három bonuszpálya sem tudja ellensúlyozni.
 
Grafika, látványvilág
A grafika nem sokat változott a konzolos verziókhoz képest, de ennek ellenére gyönyörű, bár a játék ordít élsimítás után és számomra érthetetlen, hogy a Force Unleashed-hez hasonló konzolportokból miért hagyják ki ezt az opciót.
Ami még külön szót érdemel az a játék fizikája ami szinte tökéletes, ha például felemelünk egy birodalmi osztagost, akkor az belekapaszkodik társaiba, vagy a különböző tereptárgyakba. Az erő segítségével szinte bármilyen kisebb tárgyat felemelhetünk, és hozzávághatunk ellenfeleinkhez, de lesz olyan is, hogy az erő segítségével kell különböző logikai feladványokat megoldanunk, de ezek garantáltan nem nagyon fogják agyunkat megerőltetni.
Ejtenék pár szót az erőről is. Általában minden pályán kapunk egy újat, kivéve az utolsókon, ott ugyanis már szükségünk lesz az összesre. Ám nem fogunk elsőre úgy villámokat szórni mint az uralkodó, vagy olyan erővel ellökni ellenfeleinket mint Darth Vader, erőinket fejlesztenünk kell, ezt szintlépésekkel, vagy a pályákon található holokronokból nyert jutalmakkal tehetjük meg. Nem csak erőinket, hanem tulajdonságainkat és harci képességeinket is fejleszthetjük, sőt még lézerkardunkat is különböző kristályok segítségével.
 
Hangok, zenék
A hangokra és zenékre semmi panasz nem lehet, ugyanis a játék közben az eredeti Star Wars zenék dallamai csendülnek fel, de fogunk hallani néhány új, a Force Unleashed hangulatához tökéletesen illő betétet is, amik szintén nagyszerűre sikeredtek.
 
Játékélmény
Az egész játék egy nagy adrenalinlöket sok akcióval, fénykardpárbajokkal és erőhasználattal. A játékélményt sikerült egy kicsit elrontani a fejlesztőknek az irányításal, ami ugyan véleményem szerint elviselhető, de azért egy gamepad nem árt ha nem akarunk a kezelhetőség, vagy sok esetben inkább a kezelhetetlenség miatt szitkozódni. A készítők a szórakozás érdekében itt-ott elrugaszkodtak az eredeti, George Lucas által megalkotott univerzumtól, az egyik pálya végén például főhősünk az erő segítségével egy csillagrombolót húz le az égből. Ezzel a húzással sikerült két csoportra bontani a Star Wars rajongókat, volt akinek ez bejött, de a legelvakultabb rajongók emiatt ki sem próbálták a játékot.
 
Végszó
Én azoknak ajánlom a Force Unleashed-et akik kedvelik a Star Wars Saga-t, vagy csak szeretnének kipróbálni egy jó kis akciójátékot. Végsősoron pedig azoknak akik erős géppel rendelkeznek, ugyanis a játék futtatásához egy kisebb atomerőmű szükséges.
 
Értékelés
Grafika, látvány: 10/8
Hangok, zenék: 10/10
Történet: 10/8
Játszhatóság: 10/6
 
Összesítve: 80%
 

 

2 hozzászólás :

A bejegyzés trackback címe:

https://gamezone.blog.hu/api/trackback/id/tr301796436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.02.28. 16:51:48

én a grafikára egy picivel több pontot adtam volt..emg talán a játszhatóságar is...de ezt leszámítva remek kritika :)

AssassinHun · http://www.gam3zon3.tk/ 2010.02.28. 17:35:08

@Je m'appelle Théo: Köszi a kommentet. Így visszaolvasva lehet, hogy a játszhatóságot kicsit alulértékeltem, mondjuk a kameranézet elég sokszor nem áll a helyzet magaslatán, meg a kombókat is nehéz előhozni szerintem.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása